online oktatási rendszer

Hogyan válasszunk online oktatási rendszert

7 alapvető kérdés és probléma az online oktatási rendszer kiválasztásakor

Célok és feladatok

Ahhoz, hogy online oktatási rendszert (LMS) válasszunk, elsőként is meg kel határoznunk a céljainkat, amiket el szeretnénk érni az oktatási rendszerünkkel. És itt most magával a rendszerrel kapcsolatos (technikai) célokat kell meghatározni, hogy annak megfelelően tudjunk megoldást választani.

Minden „rendszer” alapja a stratégia és a tervezés – így ez itt sincs másként. Át kell gondolnunk, hogy mik a rövid- és középtávú céljaink, illetve a későbbiekben hová fejlődhet az egész. Ha nincsenek olyan távlati terveink, mint például a külsős vagy több oktatós rendszerek, akkor mert máris kihúzhatjuk a távlati terveinkből – ami picit tágabb mozgásteret enged meg az oktatási rendszerünk kiválasztásánál.

online oktatási rendszer

Ha nem az oktatás a fő tevékenységünk és nem egy nagyobb, folyamatosan bővülő tisztán oktatási rendszer a célunk, akkor az online oktatási rendszerünk kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy milyen egyéb funkcióival kell esetleg együttműködnie majd. Ha például előfizetési rendszerben is gondolkodunk, akkor érdemes olyan online oktatási (LMS) rendszert választanunk, amely együtt tud működni a tagsági rendszerekkel és/vagy aktív tagsághoz kötődő hozzáférést enged a tananyagokhoz (vagy azok egy részéhez).

Funkciók és lehetőségek

Tudnunk kell előre, hogy elég-e egy „sima”, alap oktatási megoldás, ahol csak „leadjuk” az oktatási anyagot, vagy többre van szükségünk, például kvízekre, esetleg netán még oklevelet is szeretnénk adni, ha valaki elvégez egy tanfolyamot.

Azt is fontos előre eldöntenünk, hogy ha videó-anyagokat is tartalmaz egy-egy tananyagunk/leckénk, akkor az oktatási rendszer tudja-e azt, hogy a tanulónak kötelezően végig kelljen néznie egy videót és csak AZ UTÁN jelölheti késznek az adott leckét.

Fontos szempont már az elején az is, hogy mennyire szeretnénk egyedire szabni a tanfolyamaink megjelenését:

 • elég az, amit az „alap rendszer tud”,
 • vagy esetleg valamilyen oldalépítő rendszerrel (Elementor, Divi, Oxygen, stb.) készül a weboldalunk és ennek a beépített lehetőségeivel elég „formázni” a tanfolyamainkat
 • esetleg teljesen „személyre szeretnénk szabni” a tanfolyamok megjelenését, akkor olyan oktatási rendszert kell választanunk, amelyhez elérhető ilyesmire is megoldás…

Befektetés és bevételszerzés

Alapvető kérdés szintén az, hogy az online oktatási rendszerünkkel szeretnénk-e bevételt termelni, vagy teljesen ingyenesen lesznek elérhetőek az oktatási anyagaink (lásd pl.: https://wpsuli.hu/). Ha nem kérünk majd pénzt közvetlenül a tananyagokért, akkor egyrészt nem kell azzal foglalkozni, hogy „mivel és hogyan fizettetünk”, másrészt nem feltétlen érdemes magunkat plusz költségekbe vernünk – azaz megelégedhetünk egy ingyenes oktatási rendszerrel is.

Ez persze még nem zárja ki azt, hogy azért az oktatási oldalunkkal más módon pénzt tudjunk keresni – de így is fontos szempont lehet magának az oktatási rendszernek a kiválasztásakor…

Népszerű oktatási (LMS) rendszerek

Alapkövetelmények

Nézzünk meg néhány alapvető követelményt, valamint azokat az extrákat, amelyek különlegessé varázsolják az oktatási rendszerünket…

Tanfolyamépítés: különböző fájltípusok, például videók, PDF-ek, linkek és egyéb tartalom feltöltésére szolgáló eszközök. Fontos, hogy rendelkezzen egy szilárd kurzusoldal-készítővel. Így a kurzus tartalmát egyszerűen lehet létrehozni és publikálni. Sokszor az sem mindegy, hogy egy-egy tanfolyami oldal (lecke) tartalmi megjelenését mennyire szeretnénk egyedire formázni…

A kurzus előrehaladásáról szóló információk: megmutatják hallgatóinak, milyen jól teljesítenek. Ez fontos a felhasználók motiváltságának megőrzéséhez, és egy kis jutalomként szolgál.

Hallgatói beiratkozás és menedzsment: hogy megtekinthesse, hányan vesznek részt a kurzusain, és beszedheti a tagságon alapuló kifizetéseket.

Csöpögtetett tartalom: így a tanulók előrehaladtával lassan elérhetővé válhatnak egyes tananyagot.

Lineáris vagy szabad haladás: egyes tananyagoknál szükség lehet arra, hogy a tanuló csak leckéről leckére, sorban tudjon haladni – míg máshol nem biztos, hogy szükség van ilyes kötöttségre és jobb, ha szabadon „ugrálhat” ide-oda a leckék között.

Kvízek és tesztek: nem csak az oktató, hanem a diákok számára is fontos lehet, hogy felmérjék, mennyit szívtak magukba az anyagból. Sokszor nem csak tananyagok, de akár két lecke között is fontos lehet, hogy csak akkor haladhasson előre a tanuló, ha tényleg megértette a mondanivalónkat.

BuddyPress és bbPress integráció a felhasználók számára, hogy diákprofilokat hozzanak létre és chaten és fórumokon keresztül interakcióba léphessenek más diákokkal és tanárokkal.

Pénzügyi marketing-eszközök: ezek társult programok, jutalékrendszerek és kuponok formájában érkeznek. A cél az, hogy több embert meggyőzzön arról, hogy iratkozzon fel a kurzusaira azáltal, hogy ösztönzőket oszt ki és kihasználja a továbbajánlások erejét.

Automatizált e-mailek: fokozza az ösztönzést azáltal, hogy a hallgatók kézzelfoghatóbban láthatják, hogy haladnak.

Kiváló fizetési átjáró támogatás: az értékesítési folyamat rugalmasá tételéhez. Gyakran előfordul , hogy egy fizetési átjáró alacsonyabb díjakat tartalmaz, vagy előfordulhat az is, hogy nem elérhető az Ön országában. Az is szempont lehet, hogy az egész weboldal tekintetében van-e még és milyen másik bevételszerző rendszer (előfizetési és/vagy tagsági rendszer), amellyel kompatibilisnek kell lennie a tananyagokat értékesítő fizettetési lehetőségnek.

Gamifikáció és tanusítványok: ezek olyan ösztönzők, amelyek akkor jelennek meg, amikor egy bizonyos tevékenység vagy egy tanfolyam befejeződik. A jelvények és tanúsítványok gyakran sokkal jobbak, mint az e-mailes visszaigazolások, mivel az emberek kinyomtathatják őket, vagy egyszerűen csak jól érzik magukat, ha valamit feloldanak vagy egy játékban jól teljesítenek.

Otthoni feladatok: megkönnyítik a beküldési és az osztályozási folyamatot. A legtöbb platformon nem olyan nehéz kiküldeni a feladatokat, de vajon képesek-e a diákok probléma nélkül visszaküldeni a feladatokat?

Tutor LMS

A Tutor LMS az egyik legnépszerűbb kiegészítő a WordPress LMS-bővítmények világához. Nagyon rövid idő alatt több mint 50 000 eLearning-rajongói tábort gyűjtöttek össze. Tele van olyan egyedi funkciókkal, mint a frontend tanfolyamkészítő, a drag and drop tanfolyamkészítő, a tanúsítvány-készítő, valamint az anyavállalat, a Themeum folyamatos fejlesztési támogatása.

Az alapbővítmény ingyenes, míg a prémium csomag 149 dollártól kezdődik egy webhely licenszért. Ezzel több prémium bővítményhez is hozzáférhet, mint például a tanúsítványok, a kurzuselőzetesek, a több oktató, a frontend tanfolyamkészítő, a tartalomcsepp stb. Használhatja a Google Classroom integrációját is a robusztus kommunikáció érdekében, a Zoom az élő videó órákhoz, az Elementorral pedig a teljesen személyre szaboott a kurzusépítés.

Egyre több integrációval rendelkezik az e-kereskedelmi bővítmények (pl. Woocommerce), az oldalkészítő bővítmények (pl. Elementor), valamint más népszerű bővítmények, mint például a GamiPress, a BuddyPress és így tovább terén.

A Tutor LMS legfontosabb jellemzői

 • A Pro verzióval hozzáférést kap a frontend tanfolyamkészítőhöz. Ez lehetővé teszi a kezdő WordPress-felhasználók számára, hogy figyelmen kívül hagyják a háttérpálya-készítőt és közvetlenül a webhely elejéről hozzanak létre kurzusokat.
 • Külön frontend irányítópulttal érkezik a diákok, oktatók és adminisztrátorok számára. Minden irányítópult különböző beállításokat mutat a különböző szereptípusok alapján.
 • A Tutor LMS egy drag & drop tanúsítványkészítővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy tanúsítványokat készítsen a hallgatók odaítéléséhez.
 • Lefedi a kurzusok minden tartalmi médiáját, amely támogatja a csak szöveges tartalmakat, audiotanfolyamokat, videókat és élő kurzusokat a zoom-integrációval.
 • 10+ kérdéstípus a Quiz Builderben a kreatív és éleslátó kvízekhez.
 • Kérdések/válaszok és hallgatói fórumok minden kurzushoz a kommunikáció fokozása érdekében.
 • Engedélyezzheti/letilthatja a teljesen testreszabható e-maileket, amelyeket elküldhet hallgatóinak és oktatóinak a Tutor LMS-t használó webhelyén zajló eseményekről. Az e-maileket a beépített e-mail sablonszerkesztővel is szerkesztheti.
 • A Tutor LMS Notification add-on lehetővé teszi, hogy az egész webhelyre kiterjedő értesítéseket küldjön az LMS webhelyén alapuló eseményekről.
 • Lefedi az összes bevételszerzési tervet az olyan e-kereskedelmi bővítmények támogatásával, mint a WooCommerce, az EDD, a Restrict Content Pro és a Paid Membership Pro.
 • Teljesen testreszabható webhely-építési élmény az olyan oldalkészítők támogatásával, mint az Oxygen és az Elementor.
 • Az adminisztrátor és az oktatói irányítópult egyaránt segít a bevételek nyomon követésében és nyomon követésében, áttekintést ad az LMS-elemzéseikről, a tanfolyam részleteiről, a bevételekről, a kimutatásokról és egyebekről.
 • A prémium verzióban olyan hasznos kiegészítőket tartalmaz, mint a Tanúsítványok, Feladatok és Osztálykönyv.
 • A Tutor LMS egykattintásos migrációs eszközöket is biztosít, ha platformváltást tervez. Jelenleg a LearnDash és a LearnPress szolgáltatást támogatják, de kijelentették, hogy a támogatott platformok listája folyamatosan bővülni fog.
 • A Tutor LMS több mint 27 nyelven érhető el. Tehát ez egy valóban többnyelvű támogatott eszköz, ha globális közönség számára épít – vagy egyszerűen csak az a feladat, hogy magyar nyelvű legyen az oktatási rendszerünk.
 • Az eseménynaptár áttekintést nyújt mindenről, ami történik és segít a felhasználónak a szükséges előkészületek megtételében.

LearnDash

A LearnDash-t számos vállalat és nagy egyetem használja általános sebessége, szolgáltatáskészlete és lenyűgöző online kurzusterve miatt. A cikkben korábban említett kötelező funkciók többségét a LearnDash lefedi, ezért ezt egy teljes csomagnak tartanám, amely a tartalom csöpögtetéséhez, a tanfolyamok értékesítéséhez, a tanulók jutalmazásához és a cselekvések alapján aktiválásához szükséges eszközöket tartalmazza.

Az árat éves alapon határozzák meg, így rövid távon meglehetősen megfizethető. Például az első évben 159 dollárt kell fizetnie egy webhely támogatásáért a LearnDash összes szolgáltatásával. Egy 10 telephelyes licenc esetén az ára évi 189 dollárra ugrik, a 25 telephelyes támogatás pedig 329 dollár. A LearnDash egyik hátránya, hogy nincs ingyenes próbaverzió. A jó hír azonban az, hogy 30 napon belül lemondhatod, ha nem tetszik.

Az alábbiakban a legfontosabb jellemzőkről fogunk beszélni, de ezek négy kategóriába sorolhatók: tanfolyamok, bevételszerzés, adminisztráció és technikai. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a LearnDash mobil kompatibilis az útközbeni tanuláshoz. Ezenkívül az ügyfélszolgálatot az iparág vezető szakértői biztosítják egy kifinomult hibajegy-rendszeren keresztül.

A LearnDash legfontosabb jellemzői

 • Lehetőséget tartalmaz többszintű kurzusok létrehozására, ahol a kurzusokat fejlettebb élményekre bontja. Például érdemes kvízeket és különböző leckéket sorba rendezni a tanulási folyamat során.
 • Eszközöket kínál a tartalom csepegtető adagolásához, méghozzá ütemezetten. Óraidőzítőket is hozzáadhat, hogy mindenki bizonyos időt tölthessen az egyes leckéken.
 • Nincs szükség fórum-bővítmények integrációra, mivel a dinamikus fórumok már be vannak építve a LearnDash-be.
 • A LearnDash egy osztályzatot jelenít meg a hallgatóknak a kurzus-pontokkal együtt, amikor a felhasználó elvégzi a kurzus egy bizonyos részét. Ez szépen párosul a bizonyítványokkal és jelvényekkel.
 • Kapcsolja össze a kurzusait számos bevételszerzési eszközzel, például bevásárlókosárral, tagságokkal, előfizetésekkel, tanfolyam-csomagokkal és tanfolyami licencekkel.
 • A LearnDash automatizált e-mail-értesítésekkel és részletes jelentésekkel rendelkezik.
 • Lehetővé teszi a felhasználói profilok létrehozását és a csoportkezelést – ez tökéletes minden olyan csoportmunkához, amelyet hozzá szeretne rendelni.
 • A LearnDash támogatja a legtöbb médiatípust, például videókat, hangokat, képeket, Adobe Captivate-fájlokat és Google-dokumentumokat.

Lifter LMS

A Lifter LMS a LearnDash méltó alternatívája, de az ára évi 299 dollártól kezdődik a teljes LMS-csomagért. Ha azonban külön-külön szeretné megvásárolni a kiegészítőket, megspórolhat egy kis pénzt, mivel mindegyiket 120 dollárért árulják. Ennek nem igazán látom értelmét, mivel három kiegészítővel máris túllépi azt a 299 dolláros árat a csomagért, amely több tucat modult tartalmaz ugyanazon az áron.

A Lifter LMS-t azonban szeretjük a WooCommerce, a MailChimp és az AffiliateWP egyedülálló integrációi miatt. Ha már használ egyet vagy kettőt a sok Lifter LMS-integráció közül, érdemes lehet a Lifter LMS-t összevetni a LearnDash-el és a váltást megfontolni.

Ezenkívül 1 dolláros, 30 napos ingyenes próbaverzió is biztosított, így nagyobb ösztönzést kap a Lifter LMS tesztelése a teljes ár kifizetése előtt.

A funkciók többé-kevésbé ugyanazok, mint a LearnDash-ben, de van néhány jelentős különbség. Például a Lifter LMS tartalmaz egy grafikus csomagot háttérrel és egyéb tervezési elemekkel. Gyűjthet vásárlói beszámolókat is, hogy segítsen a tanfolyamok jövőbeni értékesítésében. Egy másik ok, amiért a Lifter LMS bővítmény érdekesnek tűnik a kezdők számára, a Divi és a Beaver Builder integrációja. Ezek a drag and drop szerkesztők megszüntetik a kóddal való bajlódás szükségességét és látványosabb tervezési élményt nyújtanak.

A Lifter LMS legfontosabb jellemzői

 • A Lifter LMS közvetlen WooCommerce-integrációt biztosít a kurzusok egyenként vagy kötegként történő értékesítéséhez.
 • A drag and drop tanfolyamépítő eszközök és integrációk biztosan vonzzák a kezdőket és azokat, akik a lehető legkönnyebb tervezési élményre vágynak.
 • Az alap Lifter LMS modul ingyenes, így technikailag egyetlen fillér fizetése nélkül készíthet egyszerű online kurzus-webhelyet. Az egyetlen kiegészítő, amelyért fizetnie kell, ha pénzt akar vele keresni, az a fizetési átjáró.
 • Az ügyfélszolgálat technikai támogatást, élő irodai órákat és rengeteg ingyenes képzést tartalmaz.
 • A Lifter LMS pályakészítő minden típusú multimédiához kínál lehetőséget, gyönyörű pályakészítőt, csepegtetett tartalmat és vetélkedőket.
 • A platformok mozgatása gyerekjáték, mivel a Lifter LMS tanfolyam-importáló és -exportáló eszközt biztosít.
 • Létrehozhat vitaterületeket és közösségi profilokat diákjai számára, hogy interakcióba lépjenek egymással és tanáraikkal.
 • Marketing és pénzkereseti eszközök széles skáláját kapja meg, mint például az ismétlődő fizetések, több átjáró, korlátlan árképzési modellek és kuponok.

LearnPress

A LearnPress a legegyszerűbb és legtisztább választás a WordPress LMS-bővítmények világában. A beépülő modul használata teljesen ingyenes, de valószínűleg fizetni kell egy LearnPress-kompatibilis témáért.

A fő hátrány az, hogy az ügyfélszolgálat nem olyan elkötelezett, mint a prémium LMS-ek esetében. Ennek ellenére a legtöbb alapvető LearnPress addon ingyenes és az e-mailes támogatási általában 24 órán belül válaszol. Azt is választhatja, hogy fizet a prémium kiegészítőkért: olyankért, mint a tanúsítványok, a társoktatói támogatás és a WooCommerce integráció.

Minden LearnPress kurzus létrehozható kvízekkel és leckékkel, miközben a tanulók végighaladnak a tananyagon. Előfordulhat, hogy aktiválnia kell néhány addon-t, attól függően, hogy milyen haladó szintre van szüksége az online kurzus webhelyének elkészítéséhez. Például vannak kiegészítők a bbPress, BuddyPress, kurzus-értékelések, kívánságlisták, importálás/exportálás, valamint a kurzusok előfeltételei számára.

A LearnPress legfontosabb jellemzői

 • A LearnPress tartalmaz egy landing page sablont a hirdetések hivatkozásaihoz, ahol a kurzusleírásokat, a tananyagokat és egyebeket mutat be.
 • Létrehozhat egy gyönyörű oldalt, amely azoknak szól, akik esetleg oktatók szeretnének lenni.
 • A LearnPress fizetési átjárók széles gyűjteményét támogatja, beleértve a 2Checkout, Authorize.net és Stripe webhelyeket.
 • Az alap LearnPress LMS-bővítmény ingyenes, így lehetősége nyílik egy egyszerű, mégis mélyreható online tanfolyam elkészítésére. Ekkor valószínűleg körülbelül 50 dollárt költ egy témára, és körülbelül 30 dollárt egy fizetési átjáró integrációjára. Ennek az a jó része, hogy nem ragad bele az éves ismétlődő díjak fizetésébe.
 • A LearnPress több oktatót tesz lehetővé, ahol két vagy három tanár is irányíthat egy kurzust.
 • A tanfolyamok játékosabbá tételéhez kitűző- és pontrendszer áll rendelkezésre.
 • A tartalom csöpögtetése, véletlenszerű kvízek, fizetős tagságok és a WooCommerce add-on elérhető.

Ingyenes kiegészítők a LearnPress-hez

 • LearnPress kívánságlista – kurzusok hozzáadása a hallgatók kívánságlistájához.
 • LearnPress Course Review – kurzusok áttekintése a beiratkozott hallgatók számára.
 • LearnPress Import/Export – kurzusok exportálása vagy importálása a dobozból.
 • LearnPress előfeltételek kurzusai – megkövetelik, hogy a hallgatók teljesítsék az előfeltételeket, hogy hozzáférhessenek a következő kurzusokhoz.
 • LearnPress bbPress Integration – interakcióba léphet a kurzus hallgatóival és oktatóival, és beszélgethet egymással a kurzusról.
 • LearnPress BuddyPress integráció – adjon hozzá BuddyPress támogatást a LearnPress WordPress LMS beépülő modulhoz, alakítsa át WordPress BuddyPress webhelyét BuddyPress LMS-vé (BuddyPress Learning Management System).
 • LearnPress Offline Payment – ​​segít manuálisan létrehozni offline fizetési megbízást ahelyett, hogy bármilyen fizetési átjárón keresztül fizetne az eladási kurzusokért.

Érdekesebb prémium kiegészítők a LearnPress-hez

 • Feladatok kiegészítő a LearnPresshez – Lehetővé teszi az oktatóknak, hogy feladatokat, házi feladatokat adjanak a diákoknak, és a későbbiekben osztályozhatják a tanulók munkáját. A Feladatok kiegészítő nagyszerű kiegészítője a LearnPressnek, és interaktívabbá teszi kurzusait.
 • myCRED bővítmény a LearnPresshez – adjon hozzá myCRED-támogatást a LearnPress WordPress LMS-bővítményéhez, pontrendszert adhat hozzá eLearning WordPress-webhelyéhez a LearnPress + myCRED kiegészítő használatával.
 • Tanúsítványkiegészítő a LearnPresshez – adjon hozzá drag & drop tanúsítványkészítőt, és válasszon ki egy tervezett tanúsítványt minden LMS-tanfolyamhoz, így hallgatói adott tanúsítványt kapnak a kurzusok befejezésekor.
 • Társoktatói kiegészítő a LearnPresshez – több oktató támogatása minden LMS-tanfolyamhoz.
 • Gyűjtemények addon a LearnPresshez – LMS-tanfolyam-gyűjtemény létrehozása, ez akkor hasznos, ha több LMS-tanfolyamot szeretne egyesíteni egy gyűjteménybe egy adott készségcsoport számára.
 • Stripe fizetési mód a LearnPresshez – Csíkos fizetési mód a LearnPress WordPress LMS beépülő modulhoz.
  2Checkout kiegészítő a LearnPresshez – a LearnPress beépülő modul készen áll a használatra. 2Checkout fizetési átjáró a tanfolyamok kifizetéséhez.
 • WooCommerce addon a LearnPresshez – használja a WooCommerce-t fizetési átjáróként a LearnPress WordPress LMS beépülő modulhoz.
 • Content Drip addon a LearnPresshez – korlátozza a tanulók hozzáférését az egyes leckékhez a haladás vagy az idő függvényében.
 • Sorting Choices kérdéstípus a LearnPress számára – egy másik interaktív kérdéstípus a LearnPress számára.
 • Jutalék addon a LearnPresshez – biztosítson Jutalékkezelési rendszert a LearnPress számára.
 • Gradebook addon a LearnPresshez – megtekintheti az osztályeredményeket, exportálhatja ezeket az eredményeket csv-be, és közzéteheti a frontend-re.
 • Véletlenszerű kvíz addon a LearnPresshez – lehetővé teszi véletlenszerű kérdések kvíz létrehozását. Ugyanazon kurzuson belül minden tanuló különböző kvízt kap.
 • Paid Membership Pro addon a LearnPresshez – integrálja a Paid Membership Pro-t a LearnPressbe, és hozza be a tagsági funkciót erőteljes WordPress alapú LMS rendszerébe.
 • Announcement addon a LearnPresshez – Az Announcement nagyszerű módja annak, hogy népszerűsítse kurzusait és frissítse kurzusai új funkcióit és tartalmát, e-mail értesítéssel.
 • Frontend Editor addon a LearnPresshez – A LearnPress Frontend Editor bővítménye lehetővé teszi a kurzusok kezelőfelületről történő szerkesztését. Oktatóinak többé nem kell belépniük a WP vezérlőpultjába, hogy kurzusokat hozzanak létre és szerkeszthessenek a Frontend Editor kiegészítővel.

Sensei

A Sensei a WooCommerce bővítménye, így praktikus kiegészítője egy olyan e-kereskedelmi áruháznak, amely online videókat és tanfolyamokat szeretne tartalmazni. Az alapfeltevés egyszerű: kurzusokat hoz létre, leckéket ír, és vetélkedőket ad hozzá. Tartalmazza a felhasználói regisztrációt is és akkor is egyszerű a folyamat, ha más WooCommerce elemeket (például fizikai termékeket) ad hozzá a tanfolyamokhoz.

Az ár 129 dollártól kezdődik és egészen 279 dollárig tart attól függően, hogy hány webhelyen szeretné használni. Ez az ár csak egy évre szól, ezért évente frissíteni kell. A zökkenőmentes WooCommerce integráció a Sensei kenyere, különösen azért, mert minden WooCommerce témához készült. Összességében a Sensei a WordPress intuitív voltára épül, így a kezdő felhasználónak nem lehet olyan probléma, hogy úgy készítsen kurzust, mint egy normál WordPress-bejegyzést.

Azt is figyelembe kell vennie, hogy a Senseinek nincs szüksége WooCommerce témára a megfelelő működéshez. A jól kódolt WordPress-témák többsége remekül kombinálható a Sensei-vel, így csak az a kérdés, hogy mennyire szeretné fejlettebbé tenni az e-kereskedelmi funkcióit.

A Sensei legfontosabb jellemzői

 • A bővítmény jól illeszkedik a WooCommerce-hez és a WordPress-hez, és a felhasználói élmény nem sokban különbözik egy WordPress-oldal vagy bejegyzés elkészítésekor.
 • A piacon lévő WordPress-témák többsége jól integrálható a Sensei-vel.
 • A felhasználói regisztráció a WordPress-en keresztül történik, így a WordPress-t ismerők számára a Sensei könnyen megtanulható.
 • A WooCommerce integráció lehetővé teszi, hogy azonnal felszámoljon egy tanfolyamot, legyen szó előfizetésről vagy egyéni alapon.
 • Az egyszerű kurzuselemzés információkat nyújt az osztályozásról, a kurzus befejezéséről és a regisztrált hallgatókról.
 • A kvízek nem valami különlegesek, ha tervezésről van szó, de számos sablont kínálnak az olyan dolgokhoz, mint az igaz/hamis, egysoros, fájlfeltöltés és többsoros tesztek.
 • A Sensei véletlenszerűen variált kvízeket jelenít meg az indítás előtt beállított kérdéskészlet alapján.
 • A kvíz értékelése beállítható automatikusra vagy kézire.

WP Courseware

A WP Courseware néhány okból az egyik legígéretesebb WordPress LMS bővítmény. Először is az árképzés sokkal kevésbé bonyolult, mint néhány versenytársáé. Bónuszként két domaines licencet tartalmaz a legolcsóbb csomagban, amely évi 149 dollártól kezdődik.

Csak az előre telepített demó oldalon van lehetőség az ingyenes próbaverzióra, de ez egy gyönyörű dizájn, amely tele van valódi kurzustartalommal, hogy a kreativitását kibontakoztathassa.

Sőt, a WP Courseware-t a világ néhány vezető egyeteme használja, mint például az Illinoisi Egyetem és a Wisconsin Madison Egyetem.

Nyilvánvaló, hogy a WP Courseware lenyűgöző funkciókkal rendelkezik és minden a drag and drop szerkesztővel kezdődik. Könnyen létrehozhat kurzusokat és meg is védheti ezeket a kurzusokat a lopástól. A WP Courseware kiemelkedő eleme a választható integrációk nagy gyűjteménye. A WooCommerce az egyik ilyen és rengeteg más lehetőség is létezik, mint például az OptimizePress, a BuddyPress és a Visual Composer.

A WP Courseware legfontosabb jellemzői

 • A legolcsóbb árcsomag két webhelyet tesz lehetővé évi 149 dollárért. Tehát, ha két online kurzuswebhely létrehozását tervezi, a WP Courseware megfizethetőbb lesz, mint a LifterLMS vagy a LearnDash.
 • A tagsági portál nagyszerű előnyt jelent, hiszen aktív felhasználókkal beszélhet, akik pénzért online tanfolyamokat is készítenek.
 • A látványtervező drag and drop elemekkel dolgozik és olyan alapvető eszközöket kínál, mint a kurzusvédelem, a csepptartalom és az e-mail értesítések.
 • Az érdemjegyek megtekinthetők és exportálhatók, így ellenőrizhető, hogy a tanulók milyen jól teljesítenek.
 • Értékesítsen a WP Courseware-en keresztül, integrálva kedvenc e-kereskedelmi beépülő moduljával. Így nem csak a WooCommerce-re vagy egyetlen fizetési átjáróra korlátozódnak a lehetőségek.
 • Futtathat egy több oktatóból álló rendszert, ahol szerepeket rendelhet a tanárokhoz az általuk tanított kurzusok létrehozásához és kezeléséhez.
 • A vetélkedők többféle kérdéstípust és kérdéscímkét kínálnak. Ezenkívül a kérdésbankok nem kötelezőek, ha véletlenszerű kvízeket szeretne generálni a tanfolyam során.

A fenti tanfolyam-építő megoldások közül vajon melyik a megfelelő az Ön számára?

A WordPress LMS piacával kapcsolatos jó hír az, hogy ez a hat plugin a legéletképesebb lehetőség, amelyből választhat. Túl gyakran látunk 20 vagy 30 beépülő modul közül választható bővítmény-listákat, de ezek csak túlzsúfolják a vásárlási lehetőségeket.

A legjobb értékekkel és a legtöbb funkcióval bíró lehetőségek tehát: a LearnDash, a Lifter LMS és a WP Courseware.

A listán szereplő WordPress LMS-bővítmények egyikével sem hibázhat, ezért inkább azokra a funkciókra kell fókuszálni, amelyeket az online oktatási rendszerében használni szeretne. Csak ezek után gondoljon az árra – de ne túl keményen, mivel egy minőségi oktatási webhely könnyedén kitermeli ezeket a díjakat. Elvégre ez csak egy befektetés az üzletbe…

Segítségre vagy kész megoldásra lenne szüksége?

30 perces ingyenes konzultációnk segítségével választ találhatunk kérdéseire és megoldást a problémáira:
 • melyik LMS-rendszer lenne a legjobb választás?
 • érdemes-e előfizetési rendszert kialakítania?
 • hogyan tehet szert folyamatos bevételre?
 • a tagsági korlátozások vagy az LMS rendszer a jó megoldás Önnek?
 • milyen költséghatékony megoldások léteznek az Ön vállalkozásánál?
 • milyen kivitelezési/megoldási lehetőségek közül érdemes választania?
 • kész-, bérelt- vagy egyedi rendszer a legjobb megoldás rövid és hosszú távon?

És még megannyi kérdés, amire megnyugtató és előre vivő válaszokat kaphat egy ingyenes, 30 perces kötelezettségmentes konzultáció keretében – és ehhez semmit nem kell tennie, csak lefoglalnia a következő szabad időpontot a konzultációra ITT !